PMS + sluta snusa = ingen hit.

 
Jaha, då har det gått över en månad innan jag skrev nånting.
Det har inte gått jättebra sen sist, men jag har inte gett upp.
Men ja. Mer om det sen.
 
Det jag ville skriva av mig om var att jag kommit fram till att det här med ha PMS och sluta snusa samtidigt verkligen inte var nån hit, vill jag lova.
 
Jag har ju aldrig sett mig som en snusare på det sättet. Jag har festsnusat en del, och ja ibland har jag snusat lite på vanliga dagar också. Men aldrig riktigt fastnat. Inte blivit beroende. Men nu när jag haft en rätt lång period på jobbet där det varit tråkigt och alldeles för lite att göra, har snuset lite varit räddningen. Så fort man känner sig hopplöst uttråkad kan man ta en snus lixom. Var aldrig orolig för detta, jag visste ju att jag kan sluta precis när jag vill (:P).
Och ja, det kunde/kan jag väl egentligen, men det är ju det här med att vilja.
 
Men nu en period har jag tänkt att jag borde sluta. Nu är det igång på jobbet igen, och jag "behöver" det inte lika mycket längre, alltså en bra anledning att sluta - innan jag är för djupt nere i träsket. Vilket jag kanske redan är, det hade kommit upp i rätt många dosor per vecka.. :/
 
Anyways, så när min sista dosa tog slut i söndags så tänkte jag - nä nu jävlar är det dags att lägga ner.
Och ja, det hade nog varit väldigt lätt, om det inte var så att jag är en sån jävla gottegris / sockerberoende / matberoende eller vad fan jag nu är.
Jag har inte riktigt insett att jag faktiskt hanterat en viss del av mitt gottesug med snusen på sistone. Tror jag iaf.
 
Och nu fattade jag inte på en gång att det var pga snusets frånvaro som jag blev så in i helvete sugen på att äta saker. Det blev jag. Och så lite PMS på det. Jag vet inte om det var detta beteende/sug som framkallade PMS'en, för jag har det inte varje månad, eller om det var tvärtom. Hönan eller ägget...
Men usch vad inte bra det blev.
 
Måndags kväll var inte alls bra. Popcorn, glass... Allt onyttigt jag hade hemma. Som tur var hade jag alltså "bara" popcorn och glass hemma, men eftersom jag har lovat mig själv att inte äta sånt åtminstone på vardagar, så var det ju inte alls bra.
Tisdag - världens pissigaste humör. Ville mörda folk. Ville gråta. Ville definitivt ställa in träningspasset jag planerat in på lunchen (min kollega Therese har ett tabata-pass på jobbgymmet varje tisdag).
Men på nåt sätt lyckats Therese peppa mig att ändå hänga med, och jävlar vad glad jag är för det.
 
Mitt humör vände som fan! Efter passet var jag varken arg, sur eller ledsen. Bara pigg och glad.
Så det är med träning hjälper verkligen ibland... (hahha, Matilda-för-två-år-sen skulle slå mig på käften för att säga en sån sak.. :P).
 
Nu - känner mig fortfarande lite opepp, typ att jag tycker livet är rätt trist just nu - men nu har jag lite mer distans till det. Vet att det är PMS och/eller abstinens som spökar, och att det kommer gå över.
Jag känner fortfarande ett rätt starkt sug, antingen efter snus eller äta saker, men jag hanterar det, tror jag :P
 
Nu har jag börjat, så nu är det bara att fortsätta. Bara några dagar till, så är suget borta och jag är fri. Sådetså.
 
 
För övrigt, mina mål har gått åt helvete den senaste månaden. Jag har säkert brutit mot varenda en, har rationaliserat en jävla massa för att hitta på undantag till mig själv. Vet inte varför. Men men, det är bara att börja om på ny kula och göra bättre i från sig nu.
Det är ändå för min egen jävla skull jag pysslar med detta, så det borde ju inte vara så svårt kan man tycka?
Men det är det, tro mig.
 
Att bryta flera års dåliga vanor är så inihelvetes jävla svårt, ska ni veta.
Så det får väl ta den tid det tar, helt enkelt.
Får inte ge upp...

Kommentarer

Kommentera mera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0