En reflektion eller två efter helgen som gått...

 
Jag har kommit fram till en sak, eller två. Eller jag har nog kommit på många saker som jag vill skriva om egentligen, men jag glömmer ju ständigt bort det.
Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt på nånting och sen typ "hmm, det där borde jag skriva om på bloggen", mest för att jag kanske vill komma ihåg det till senare eller så..
Ofta tänker jag till och med i bloggtankar när jag sitter och funderar på saker, blir nästan som en berättar röst i mitt eget huvud, som ett litet utkast till senare. (ja, jag är lite knäpp)
 
men sen blir det ofta så att jag inte tar mig tid till att skriva ner det jag har tänkt. vilket är synd.
eller ja. eftersom som det inte blev av, så var det väl kanske inte så viktigt.
jag vet inte....
 
hur som helst.
det jag kom fram till idag, när jag var ute och gick.
 
Det har varit en väldigt lugn helg, jag har inte umgåtts med en käft. Eller jo, men inte IRL.
Det var nån utgång som Helena ville ha med mig på i fredags, men jag kände verkligen inte för att gå ut. Alls, även om det kunde bli lugnt.
Vet inte om jag har tröttnat lite på det? Eller så är jag bara nere i en dipp. Skitsamma, hur som helst...
 
Jag kom hem i fredags eftermiddag efter jobbet och blev sådär uppgiven. Livet kändes astråkigt. Jag ville inte gå ut, och då verkade det inte som det fanns något kvar att göra alls. Resten av dom jag brukar umgås med var upptagna på sina håll, antog jag (för såklart har jag ju inte frågat precis alla heller, direkt...).
Jag grät nog till och med en skvätt för att mitt liv kändes så träligt.
Den vanliga singelångesten såklart.
Och att jag fortfarande inte tagit tag i mitt liv vad gäller ekonomi och hälsa. Inte ens skaffat en enda lite hobbyjävel, förutom att kolla på serier, spela mobilspel och läsa en och annan bok. Allt sånt blir väldigt segt i längden av nån anledning. Jag kommer till senare varför jag inte tycker att såna saker håller i längden a tt underhålla sig med, enbart.
 
Sen lyckades jag få igång minecraft på datorn, efter många om och men. Min bror har tipsat mig lite om en speciell mod av minecraft, som jag tyckte verkade rolig, som jag oxå såg honom spela lite på i julas.
jag har ju typ inte spelat minecraft på 3 år, för att jag tycker att det suger upp alldeles för mycket av min tid, men  tid var ju exakt vad jag hade över nu.
 
Så. datorn segade lite, men det gick igång till slut.
och jag har nog spelat bort ungefär hela helgen.
eller nä, inte hela. men halva eftemiddagen och hela kvällen. iaf åtta timmar om dagen, fredag-lördag-söndag.
 
Sen har jag faktiskt tagit en promenad både igår och idag. idag i nästan två timmar, för jag gick milen i Vidingsjö. det var faktiskt riktigt trevligt, jag lyssnade på podcastar och solen sken. Men det gick jävligt långtsamt för att det var sjukt isigt och därmed halt som fan. lyckades gå på sidan av stigen för det mesta, men det var lite knepigt att ta sig fram.
menmen, trött i benen och svettig efteråt, så det gav en hel del.
och det var alltså då jag kom fram till detta;
 
Insikt nr 1 - Att spela Minecraft i helgen har gjort att jag inte tänkt så mycket. Jag tror att jag tänker för mycket, mest hela tiden. Jag har för mycket slötid som ger tillfälle att tänka. När jag får för mycket sån tid, så slutar tankarna alltid i nåt negativt. Därför blev det faktiskt en väldigt bra helg på det viset. Inte en enda gång sen i fredags kväll när jag började spela har jag tänkt en negativ tanke eller känd mig deppig.
(sen kan man ju ifrågasätta detta och undra om jag inte bara skjuter bort "problemen" jag tänker på, men jag tror faktiskt inte det.... det är lixom ändå inte såna saker som jag kan göra nåt åt, som jag går och tänker på..)
Så action på det? Jag borde sysselsätta mig mer med saker som inte ger utrymme för så många tankar!
Spela Minecraft, träna, promenera. Säkert fler saker, som jag inte vet än??
 
Defintivt läsa och kolla på serier OXÅ, men inte så mycket som jag gjort på sistone. Man kan inte koncentrera sig på det hur många timmar som helst, så man pausar, eller svävar iväg.
 
Insikt nr 2 - Att hålla mig såhär "upptagen" som jag gjort, innebär att jag slentrianäter betydligt mindre. Eller inte alls, egentligen. För jag har bara pausat spelandet när jag blivit hungrig. Inte en enda gång har lixom varit sugen på att äta nåt utöver maten. Vilket är asbra.  (kanske mer om mina hälsoplaner i ett annat inlägg).
 
Sen är det såklart en stor jävla bonus att jag fått "umgås" med min bror så mycket! (och hans spelkompis Kajsa). När man spelar Minecraft förstår ni, är det rätt vanligt att man pratar med varandra på Skype samtidigt (röstsamtal alltså). Så ensamt är det ju inte att syssla med detta, även om man inte umgås "på riktigt".
 
Så ja - jag tror faktiskt att det har varit väldigt bra för mig att nörda in mig i Minecraft i helgen. Sen så får jag såklart lov att undvika att göra detta för mycket, får inte glömma bort det vanliga livet där ute oxå ;)
 
Och okej, anledningen till att jag inte bloggar så ofta är ju helt klart att så fort jag ska berätta nånting, insikterna som jag säkert kunnat sammanfatta på 10 rader, nu blev ett aslångt inlägg istället.
Men jaja, är man en ordbajsar som gillar att skriva blir det väl så...
(och så har jag konstaterat att jag skriver rätt jävla snabbt oxå när jag väl kommer igång, trots att jag inte har helt rätt fingersättning... det är ju säkert bra... ) :)
 
(och jävlar vad jag använder versaler inkonsekvent. eller ja, jag använder dem ibland, ibland skiter jag i att använda dem där de ska vara... fy på mig!!!)
 
 
Japp, det var skönt att skriva av sig. Tack bloggen!
 
Nu ska jag läsa några sidor, sen är det dags att sova. Sen är det måndag igen.
Jag vet inte om det är bra eller dåligt.
 
Måndag är min nya fasta träningsdag har jag bestämt.
Kettlebellsmåndag! Eller jag får byta ut det mot nåt annat, men till Friskis ska jag iaf.
Måndag kl 18, eller om jag hittar en annan tid som är bättre på gymmet, får se.
Men ända til februari ut ska jag dit varje måndag, sen får jag se hur jag kan revidera min plan så att den blir ännu bättre.
 
Men mer om min plan i ett annat inlägg, för nu får jag fan sluta skriva.
 
Gonatt!

Kommentarer

Kommentera mera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0