1 månad avklarat.

 
Jahopp. Då har en månad av min plan/mina mål gått. Har fortfarande inte lagt upp dom här, obviously, och det beror mest på att jag har dem uppskrivna på jobbdatorn, och jag har glömt att maila mig själv dem.. Man bloggar ju inte så ofta på jobbdatorn lixom... :P
 
Anyways, jag vill bara berömma mig själv lite. I did it! Jag har inte ätit nåt snacks, godis, snabbmat, annat skit när jag varit själv. Dvs inte "tröstätit" ett dugg. Det är bra.
Jag har faktiskt inte ätit ett enda chips på hela månaden. Jag "får" ju i sällskap, men det har lixom inte blivit så. Däremot har jag ätit popcorn en gång, men det var på en helg, och jag har bestämt att jag får äta 100 g av vad som helst på en helg, om jag skulle spendera helgen själv. För att det inte så bli för svårt, och att man KAN unna sig lite grann lixom. Men jagh ar bara utnyttja det en gång, så det är jag rätt nöjd över. :)
 
Okej, det var nog i gränsvärlden på att byta regler igår kanske. Jag är hemma förkyld, och när man bara går  hemma och gör ingenting så är det väldigt lätt att äta saker.
Jag köpte glass. Jag funderar ganska länge på det, för jag har inte skrivit nåt om glass i min plan. Antagligen hör det ju till godis, snacks osv, men jag tänkte att nog måste man väl få äta lite glass när man är sjuk?? Så jag tänkte mentalt att glass är okej, men en (liten) skål om dagen om man är sjuk. Måste lägga till det i min plan!
 
I övrigt, om man ska säga nåt om förbättringsområden, har jag väl upptäckt att jag är sjukt bra på att utnyttja krypjhål i min plan. Såna saker som jag inte specat att jag får/ inte får. Kan jag hitta ett kryphål, då har jag nog sett till att utnyttja det "till mig fördel". Därför är det nog viktigt att denna planen får vara justerbar, så jag kan fylla igen dessa kryphål. Så fort jag är tillbaka på jobbet och kommer åt mitt lilla dokument, ska jag uppdatera det för att döda några av dessa kryphål.
 
En av dessa, till exempel, var ju att jag skrivit att  det är okej med AW på vardagar då och då, men jag ska bestämma innan hur många glas jag får ta, och max 4. "undvik alkohol i övrigt". Jättebra, klart jag undviker, men det är ju jätteflummigt så det går ju att tolka hur man vill.
Så får jag ta en öl en vardag hemma när jag är själv? Det hade jag inte funderat på. Så det fick jag tydligen. Men sen kom jag på att det kanske inte är asbra, så jag medlade med mig själv att jag iaf var tvungen att skriva upp så fort jag drack alkohol, för att se om det blir för mycket eller inte.
Den metoden har faktiskt gjort att jag struntat i att ta några gånger när jag varit sugen. Bara för att jag inte vill skriva upp det. Bra grej!
Alkohol lär ju sabba sjukt mycket om man vill gå ner i vikt. Jag vet det. Men samtidigt är jag ju inte direkt beredd att ge upp det. Men försöka minska, visst. Men vill ju fortfarande ha en liv lixom... ;)
 
Jag har oxå promenerat misnt två dagar i veckan. Jag har börjat med träningsmåndag, vilket innebär att jag måste gå till Friskis varje måndag och göra nånting. Har bytt till tisdag en gång för att det passade min vecka mycket bättre. Men måndag, eller tisdag om det behövs, måste jag dit och göra nåt. Varit där tre gånger hittills, och det har känts bra. Ska defintivt fortsätta med det. Det ska öka succsessivt detta tänkte jag, men det får vara såhär en månad till åtminstonne. Sen får vi se.
Och så har jag ju cyklat till jobbet alla dagar utom två! Det är bra. Har använt min bil sjukt lite denna månad, och det känns gött. Bra för både hälsan, miljön och ekonomin!
 
 
Trots dessa ganska stora förbättringar har jag inte gått ner i vikt ett jävla gram. Vilket är jättestörigt, men det får vara så. Jag har gjort vad jag ska, och jag bör inte göra det svårare än såhär till en början, för det måste vara hållbart. Det här har funkat väldigt bra, är fortfarande motiverad att fortsätta osv.
Händer det inget med vikten om ytterligare ett par månader får jag väl justera planen ytterligare, men just nu känner jag bara att det är viktigare att jag fortsätter med detta utan att tröttna.
 
Har betämt att när jag har gjort detta en månad till, totalt två månader, ska jag få beställa dessa till mig själv:
https://www.zalando.se/anna-field-ankelboots-navy-an611na3q-k11.html
(som är tillfälligt slut, men jag hoppas att de kommer in så småningom!)
Har varit sugen på dem länge, men har inte blivit av att jag köpt dem. Men tänker att det är en asbra morot.
Ser oxå fram emot mina Ray-Bans som jag får köpa när jag gjort detta i ett halvår...
 
Heja mig!

Kommentarer

Kommentera mera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0