Semlor!

 
Igår bakade jag och Maja LCHF-semlor. Det blev faktiskt sjukt bra!
Brödet blev lite kompaktare än de vanliga bullarna, men jag är ändå positivt överraskad. Brukar inte vara ett fan av LCHF-bröd, tycker att det brukar kännas för äggigt eller för kornigt-ish.
 
Recptet snodde vi från 56kilo.se, men modfierade liiite. I "mandelmassan" lade vi till några droppar bittermandelarom. Det var perfekt, för geggan fick verkligen den klassiska mandelmassesmaken. Tänker minska på mängden sötning i massan till nästa gång, tycket det blev på gränsen för sött.
Lade även till att pudra lite sukrin melis över, som är ett sötningsmedel i florsocker-form. Ser ju så trevligt ut :)
 
Semlorna var oxå sjukt mättande, så nästa gång jag gör dessa (och det kommer jag definitivt göra!) så kommer jag nog göra 8 stycken mindre bullar än dessa 4 större. En halv sådan här skulle gott och väl ha räckt!
 
Smakde nästan precis som vanliga semlor. Jag är toknöjd.
 
Det bästa av allt när man gör egna semlor, är att man kan anpassa mängden mandelmassa och grädde precis så som man vill ha det. Jag föredrar lite mindre mandelmassa och mer grädde, medans Maja ville precis tvärtom, så vi gjorde två av varje. Perfekt!
 

 

Kommentarer
Postat av: Viola

åh ser gott ut :D Kolla gärna in mitt inlägg med lite matinspiration:) Hoppas att du får en fin dag!

2014-03-12 @ 15:56:24
URL: http://weightless.myshowroom.se

Kommentera mera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0