Turf!


Mathilda tipsade mig om en app förra veckan. Turf heter den.
Det är som en spel, fast mer i verkliga livet. När man går in i appen ser man en karta, som ni ser nedan.
(gud vad jag är skadad av mitt jobb, jag tänkte genast "åhh nej jag får inte skriva 'nedan', får referera till bild 1 istället...)
 
Sen går det ut på att man ska ta sig, i verkliga livet, till en av zoonerna som är markerade med rött på kartan. Man ska befinna sig i zonen i några sekunder, då "får" man den. Man får ett visst antal poäng för att ta zonen, sen får man några poäng per timme, så länge man har zonen. När är zon är min, visas den som grön på kartan. När man tagit en zon är den låst i ett visst antal minuter, sen är det fritt fram för andra spelare att ta zonen. Ett spel pågår ungefär en månad (tror jag), sen nollställs allas poäng.
 
Sjukt kul, och något beroendeframkallande. Jag brukar ta några zoner när jag cyklar till jobbet eller när jag varit ute och motionerar. Sen i söndags då en ny omgång började, har jag som ni ser tagit 2651 poäng. Jag har dock ingen som helst chans att komma i närheten av att vinna, hen som leder i östergötland har 54 000 poäng.. (typ, get a life, tänker man lite då..)
 
Ja. Hur kul som helst. Och hur BRA som  helst om man behöver en extra spark i arslet eller motivation för att komma ut och röra på sig.
Ett spel som motiverar folk att röra på sig är tokbra ju! Med tanke på att överviktigheten ökar lavinartat överallt i världen tror jag att det kan behövas...
 
ikväll är det orienteringskurs oxå, pepp :D
 
 
 

Kommentarer

Kommentera mera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0