Motgångar.

 
Ja, den rubriken lät antagligen mer dramtisk än vad den är.
Det är inte så att jag har asmycket motgångar nu, och att det är jättesynd om mig.
 
Men jag fick en insikt om mig själv igår som jag gärna delar med mig av.
Jag kom och tänka på att på senaste tiden har jag tagit minsta lilla motgång väldigt hårt. Jag har lixom.. sugit åt mig av motgångarna och fått ångest light en stund.
 
Som förra veckan, då blev jag påkörd bakifrån med bilen igen. Naturligtvis jättetråkigt, men det var ingen fara. Bilen blev lite bucklig, men den ska lagas på måndag så det är ingen fara.
Jag fick lite ondare i nacken, men det är redan på bättringsvägen så det är inte heller nån fara.
Men första dagen hade jag rätt ont i nacken, så jag stannade hemma. Även dagen därpå. Under den tiden hann jag bygga upp värsta ångesten och tyckte jättesynd om mig själv och tyckte att det som hänt mig var jättehemskt.
 
Exempel 2. Häromdan upptäckte jag ett stort sår på svansen på Nisse. Igår upptäckte jag en liten varande böld. Blev jättenojig och fick typ ångest hela kvällen över det.
Det är antagigen inte alls nån fara, han får har tratt och jag ska rengöra såret i några dagar, sen är det antagligen över.
 
Men. Ja. Jag tar åt mig av saker som är jobbiga på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare.
Jag har också kännt lite ångest på nya jobbet när jag inte fattat saker eller tyckt något var svårt. Herregud, det är väl klart att det är svårt och att jag inte kan saker i början. Annars hade det ju varit konstigt.
Men det har jag oxå förstorat upp i hjärnan.
 
Vad håller jag på med? Jag vet inte.
Hoppas det bara är en liten fas som går över rätt fort. Nu har jag ju i alla fall kommit på det, så nu kanske jag kan distansera mig från min löjliga ångest light.
 
För övrigt är allt bra. Var min sista dag på gamla jobbet i Tannefors igår. Vemodigt var det, kommer sakna alla kollegor. Så himla underbara människor.
Menmen, dom är förhoppningsvist minst lika trevliga i Malmslätt, så jag ska nog överleva.
Men imorrn ska gamla kollegorna bjuda ut mig på stan, för att tacka av mig. Ska bli sjukt trevligt!
 
Och så har jag insett att jag måste sluta med cola. Även Zero. Det är bara skräp, och det är ju tamejfan nån form av missbruk jag har, och så kan man ju inte hålla på.
Första målet är att hålla mig till årsskiftet, sen ska jag sätta upp ett ännu längre mål.
 
LCHF'andet har gått upp och ner, men nu är jag bestämd att hålla mig utan fusk fram till jul. Då kanske jag unnar mig något syndigt, vi får se.
 
Har oxå anmält mig till Halvvättern. Jag är livrädd, men det ska bli kul att jobba mig fram mot det målet.
Förhoppningsvis klarar jag mitt mål som jag haft sedan länge, att springa en mil, 2014 oxå.
Jag har bestämt mig för att det ska bli ett superår!
 
 

RSS 2.0