Gnäll...


Jag är ganska bra på att gnälla. Det vet nog alla som någonsin läst den här bloggen. Jag gnäller så fort jag inte är nöjd.
Kanske inte är kul att höra på/läsa om, men det hjälper.

Senaste gnället var verkligen skönt att få ur sig. Och nu känns det inte fullt lika pissigt längre.
Jag känner alla de där sakerna fortfarande, men inte lika starkt. När jag gnällt och deppat färdigt inser jag sakta men säkert att det enda som hjälper är att försöka göra nåt åt det. För ingen annan kommer göra det åt dig.

Så ja. Jag försöker gnälla lite mindre och göra något åt saken istället. Göra det bästa av situationen.

Så nu kör vi på det. Let's shape up!

Not good.

 
Det är märkligt hur jag alltid återvänder till bloggen när jag inte mår bra. När jag inte är på topp.
När allt känns tipptopp dyker sällan blogglusten upp nu för tiden.
Antar att behovet att få ur sig skiten har med saken att göra. Glad och nöjd kan man vara utan att behöva ventilera det.
 
Nej, jag är verkligen inte på topp just nu. Man kan ju tycka att jag borde vara pigg och glad och pepp precis efter semestern, men nej.
Så fort semestern tog slut och det blev vardag blev det precis samma sak igen. Opeppen. Okoncentrationen. Ofokusen.
 
Dels har det att göra med mitt distansförhållande, som tär på mig hela tiden. Det är jobbigare än vad jag trodde det skulle vara. Trodde aldrig jag skulle behöva någon så sjukt mycket som jag gör nu. Jag känner mig ibland fånig för det, men det skiter jag i. För så är det.
 
Dels har det att göra med att jag hamnat i en ond cirkel på jobbet. Dåliga system, jobbig byråkrati och nonchalanta människor har gjort att jag ibland blir aningens opepp på mitt jobb. Sedan att allt händer ganska långsamt här gör det ännu jobbigare, då jag funkar bäst med lite press och tempo.
 
Allt detta gör att jag verkligen, verkligen har svårt att få något gjort. Jag är så sjukt okoncentrerad. Jag kan sitta flera minuter och stirra på skärmen och inte få något gjort. Det känns som att jag måste lägga min fulla koncentration och kraft för att förmå mig att klicka mig in i rätt filer och tänka ut vad jag ska copy paste'a. Jag är rädd att jag är sjukt ineffektiv och sån vill jag inte vara. Jag vill göra ett bra jobb, jag vill känna att jag har ett flow. Men det är svårt. Men jag gör mitt bästa.
Jag tror jag måste prata med min chef och förklara hur det är. Kanske vore det bästa att byta tjänst, eller kanske räcker det med att få några nya arbetsuppgifter.
Men det är så svårt att säga som man känner ibland.
Men blir jag inte bättre inom kort måste jag. Det här går ju inte!
 
Även när det gäller fritiden går det trögt. Jag har ingen lust med någonting. Jag försöker planera in saker med kompisar, men vissa dagar har jag inte ens lust med det. Vill bara åka hem och sitta i soffan och glor. Men det gör ju inte alls saken bättre.
Så förlåt mina vänner, om jag kan vara seg och osocial.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att shape'a upp. Ta mig i kragen och göra nåt åt saken, är väl det enda och rätta svaret.
 
 
(och som vanligt kan det här låta värre än vad det kanske egntligen är. jag har ju en tendens att överdriva när jag har mina svackor. när det känns bättre känner man sig alltid lite fånig och överdriven. men just nu känns det såhär, och det är skönt att få det ur sig. nu ska jag slå mig i huvudet och få någonting gjort.)

RSS 2.0