Lurigt.Jag försöker hitta på ett lätt sätt att få in lite mer bilderi  bloggen. Skicka mms direkt till bloggen går ju, men det är en del omsidiga grejjer med det. Som att texten man skickar in hamnar både som rubrik och text. Inte så snyggt. Desstuom verkar man inte kunna redigera texten efteråt..  Bara rubriken!

Lurigt. Jag som vill slippa det här med att först föra över en bild från kamera/mobil, o sen ladda upp den, och sen lägga in dem i ett inlägg.
Det är inte lätt med teknik ;)  Förslag mottages gärna.


Nu ska jag försöka börja med hemtenta. Jag har skjutit upp det ett tag, men nu känns det verkligen som att jag borde börja, så att jag får lite ledigt i helgen oxå.
Idag har jag och Oscar varit tillsammans i ett halvår. Tiden går fort när man har roligt <3Test.

Jag hoppas på att hemtentan i medvetandefilosofi skriver sig själv om jag stirrar tillräckligt mycket på boken. (Woho, mms-bloggning funkar :D Dock hamnar texten även i rubrikfältet, det suger ju lite.)


Påminnelse till mig själv.


Matilda, du kanske tycker att du är sämst för det mesta.
Men glöm aldrig de tillfällen du faktiskt är riktigt bra.
Idag sprang du 4 km i spåret. Förvisso med en paus. Och du dog nästan, men du kämpade vidare ändå.

Ibland Matilda, är du jävligt bra. Tänk på det det istället för att haka upp dig på de tillfällen när du är dålig.
Fortsätt kämpa. You can do it.


Hänger inte med.


När sjutton blev det slutet på april? Det var ju februari nyss. Jag hänger inte med. Det är lixom valborg nästa vecka. Efter den här veckan är det bara 6 veckor kvar på den här termien. Sick.

Helgen i Malmö var trevlig. Vi hängde, gick promenader, gick på stan lite, åt mat, såg på film och hade det bara trevligt. Mer sånt, tack!

Nu är man mitt i vardagen igen, och den rusar fram i en rasande takt.
Denna vecka gäller det att skriva en hemtenta för medvetandefilosofin, kvtill'a lite, förbereda kvit...
Efter den här veckan drar kvtill igång på helfart, det ska bli... spännande. Fast nästa vecka blir det rätt mycket annat oxå, eftersom KVIT är då.

Om typ en timme ska jag dra ner till Skåland och äta hamburgare som nya festeriet fixar på sin första grillning.
Nom nom nom.


Förresten har jag fått sommarjobb på Ica Maxi här i Linköping. Fett nice.
Fast jag har kommit på att jag ändå kommer vara pank hela sommaren. 6000 från csn i maj, 2400 tillbaka i skatt i juni, och lön för kanske 5-7 dagar i juli. Sen i augisti blire både csn och lön.
Jag funderar på att gå en sommarkurs på halvfart så jag åtminstonne får in pengar så att jag kan betala mina räkningar.

Fan vad jag är trött på att ständigt behöva bekymra mig om pengar.
Jag blir tamejfan galen på det.


Stress.


Jag tror inte att stress behöver vara ett negativt ord. För mig är det snarare posivit, nästan.
När jag inte har det stressigt, när det är gott om tid för allt, då blir jag så fruktansvärt oproduktiv.

Den här vecka tillexempel, har jag inte haft mycket schemalagt alls. Det innebär att jag har haft gott om tid på mig att göra det jag borde göra. Har jag gjort det? Nope. Har jag inte press på mig, blir inget gjort.
Jag har varit fruktansvärt slö den här veckan. Jag gör saker bara när jag måste, när det kniper.
Och så känner jag mig dålig för att jag inte får något gjort.

De där två stressiga jobbiga veckorna för ett tag sen, när jag hade en språktekologitenta på fredagen och sen statistiktenta på torddagen, då jävlar var jag produktiv. Jag hade en massa annat utöver tentaplugg att göra oxå, och shit vad jag orkade. Och fick saker gjorda. Och mådde bra och var nöjd.
I höstas, när kommunikationsanalysen och modelleringen var sådär jobbig, och det var mycket att göra konstant, jajjemen vad jag fick mycket gjort. Och fick vg på båda kurserna.

Jag mår bra av stress. Jag får saker gjorda av stress. Jag gillar inte när det är lugnt. Då blir inte ett skit gjort.

Idag är det schemafritt, lär inte få mycket gjort alls. Har iaf varit iväg och gjort en beställning för de nyas styrelsetröjor på sting profil. Funderar på att ge mig ut o springa.
Men... jag har ju hela dagen på mig... (och så går det till när jag aldrig får nåt gjort :P)

Runt fem bär det av till malmö. Det ska bli najs. Najs att komma bort till en annan stad, najs att spendera helgen med mina fina tjejer.


Viljestyrka.


Jag skulle vilja ha lite mer viljestyrka. Starkare vilja. Vara mer bestämd.
Utan den där viljestyrkan är det svårt att få nåt jobbigt gjort. Så det  blir inte gjort. Det är förstås lättare om det är något man måste göra. En uppgift för skolan, till exempel. Gör jag inte det, får jag inga poäng, och då får jag till slut inga pengar, o då sitter jag utan mat och bostad till stut. Det är sånt man lixom måste göra, behöver göra för att komma någonstans här i livet. Så det blir gjort till slut.

Men det här med att sluta vara så jävla tjock o äta lite mindre onyttigt och röra på sig lite mer. Det ger ingen direkt konsekvens. Förutom att jag blir fetare och fulare då förståss, men det är inget som märks på samma sätt antar jag. Det är ingen annan än jag som kan påverka vad som händer.
Där har jag fanimej ingen viljestyrka över huvud taget. Jo, ibland. Jag har mina små tillfällen då det blir lite jävlar anama i mig. Men det försvinner i princip lika snabbt som det kommer. Jag hatar mig själv för det.

Jag har ju hållt på länge nu och övertygad mig själv att nu jävlar ska jag börja träna, röra på mig. Senaste budet var springa. Det gillar jag fortfarnde. I skogen, ensam, bara jag. Ingen att stå till svar för, ingen märker om jag är dålig. Behöver inte skämmas för att jag är sämst. Dessutom är natur väldigt trevligt att vara i.
Jag har tagit mig ut ibland, men oftast inte.

Igår tänkte jag dra ut o springa nångång efter intervjun på ICA. Men jag var så slut och irriterad av motvinden som var både till och från tornby, så jag låg i soffan och latade mig. Jag hade åtminstonne  viljestyrka nog att inte gå ner till hemköp o köpa godis. Duktig idiot.

Jag tänkte som vanligt, "äsch, jag gört imorrn istället".  I morse när jag vaknade tänkte jag "nej, jag vet inte om jag orkar.". Var väldigt nära att skita i det igen. Jag VET att jag mår bra av det efteråt, att jag känner mig så jävla nöjd. Men att ta det där steget genom dörren på väg dit verkar på något jävla sätt magiskt jobbigt.

Men så ställde jag mig på vågen och då kunde jag inte annat än att ge mig ut och kuta lite. Andra dagar funkar inte ens det.
Var får man sin viljestyrka ifrån? Var skaffar man den? Måste det hända något radikalt innan man faktiskt får den?
Jag vettefan.

Idag sprang jag iaf 2,5 km. Bara lika långt till, kvar. Yay.

Bra tecken.


Jag tror att det är ett bra tecken när man sitter och pillar med KVTILL-arbetet och märker att klockan helt plötsligt är fem. Då är det nåt spännande man håller på med!
Satt o tittade lite på vad gruppen fick fram i Katrineholm i fredags. Massa siffror är det. Har försökt räkna lite korrelation på vissa grejjer, det är nästan lite kul.
Iaf när det blir så mycket lättare när man har excell som kan räkna det mesta åt en ^^
Känns bra med KVTILLen. Bra grupp, spännande saker vi sysslar med.


Var på intervju på ICA Maxi idag. Kändes som att det gick bra, men man vet ju aldrig. Kunde iaf svara på alla frågor, och jag tror inte jag sa något dumt eller så. Ska få veta istället på veckan eller i början på nästa vecka om de vill ha mig. Spännande.
Ska försöka att inte bli besviken om de inte vill ha mig. Men det är ju alltid en törn för självkänslan om man blir dissad.
Menmen, jag har ju iaf mina sommarkurser som ekonomisk lösning om det skiter sig. Skönt.

Nu ska jag äta potatisgrattäng, kött och rödvinssås. Nom nom nom!
Ska nog kolla på film och dricka cola sen.
Man får göra helg på en vardag ibland.


Tiden springer iväg...


... som vanligt.

Har varit en fullspäckad vecka som vanligt.
Har hunnit med att vara på campus en del, varit på styrelsemöte, varit caseledare på fadderistutbildningen, tvättat, sprungit två gånger, gått på kravall, varit krasslig, varit på fest hos Jon och valt kurser till trean.
Det var inte lätt att välja kurser alltså. Ville ju ha alla kurser i period 1 och ingen i period 2 (man skulle välja två kurser från vardera period.) I period ett blev det iaf Lokalisering översättning och terminologi (språkteknologi, typ) och Interaktionsdesing. I period 2 blev det Kvasiexperiment och statistisk analys, och Interaktionsprogrammering. Hoppas det blir bra. Blir det katastof kan man säkert byta.

Springa gick skit i veckan. Ena gången fick jag skitont i fötterna, hade antagligen knutit skorna för hårt. Andra gången gick jag håll bara ett par hundra meter från att klara 2,5an. Fan. Suger när kroppen inte vill samarbeta. Aja, det är väl bara att fortsätta kämpa.. Nångång kanske jag inte tröttnar efter 3 turer och faktiskt fortsätter ><

Kommande vecka ser inte så fullspäckad ut, men blir nog spännande.
Blir nog en massa spännande KVTILLande nu när vi fått massa data att jobba med. Ettans föreläsningar med AI'n börjar oxå, som jag tänkt gå på. Måste ju klara den tentan nångång..
Jag ska även på intervju för sommarjobb på ICA Maxi. Hoppas min bror någonsin förlåter mig.
Men man måste ju ha en inkomst i sommar faktiskt.

På fredag åker jag o Agnes ner till Malmö och hälsar på Surri. Ska bli skoj! =)

Nu ska jag försöka sätta igång o städa lite här. Det är fan grisigt här.


Underbara sol.


Idag hittade vårvädret fram på riktigt. Solen har skinit hela dage, och det har varit varmt och skönt. Underbart.
Har varit en bra helg.

I fredags lagade jag och Oscar mat och bara slappade och kollade på tv. Riktigt skönt. Vi gjorde även några försök att gosa med Åke, men han var lite blyg och skeptisk så han sprang mest iväg och gömde sig.

På lördagen tog vi oss ut till systemet i Tornby i ett grått, regnigt och blåsigt väder. Inte jättepeppat för grillning och fest på landet, men när vi väl kom dit var det inga problem. Jättetrevlig fest! Efter maten fick jag dock något i halsen som inte ville lossna, eller så var jag allergisk mot något.. men det satt iaf i halsen hela kvällen,(var inga problems att andras) så det var obekvämt att dricka, så jag lät mest bli.
På natten sov man i sovsäck på Lottus föräldrars vardagsrumsgolv.. Vaknade och åt frukost i solen i trädgården. Shti vad underbart.
Vi satt nog där i flera timmar, o nu har jag fått ordentligt med färg i ansiktet och på axlar o bröst. Mmm. Första solbrännan check!

Sen jag kom hem har jag läst lite filosofi och försökt skriva nåt inlägg på forumet.. Jag är inget bra på att filosofera. Menmen. Har lite lätt ont i huvudet, men ingen större fara.
Idag är Åke mycket gladare och inte alls blyg. KUl att han börjar känna sig lite mer hemma här. Han har jamat, busat, gosat och hjälpt mig med disken ^^Ska nog poppa lite popcorn o slänga mig i soffan och glo på tu nu...

Imorrn är det en nya vecka med kvtillande då vi ska åka till k-hom för enkät-undersökning, dömd-kravall och mycket mer. Tjo!


Det där med att....


...allvaret skulle börja igen hade jag nog fel om.

Visst, jag har varit på seminarie haft lite kvtill möten, men inget har varit jättejobbigt.
Den här veckan har varit väldigt lugn.

Seminarie och kvtill i tisdags, sen lekte jag med Agnes resten av dagen. Vi var ut till Tornby och handlade lite, så nu har jag möbler till min loftgång, plus en blomkruka med lite vårblommor. Min loftgång ser myyycket trevligare ut. Me like.
Sen bjöd jag Agnes på trerättersmiddag för att hon fyllt år tidigare. Mys.

På onsdagen bar det iväg till internat med programmet. Innebär att elever, lärare osv sitter och diskuterar massa saker som har med utbildningen att göra. Dessutom ingår det massor att äta, vin och övernattning. Mycket trevliga dagar.
Kom hem torsdag mitt på dagen, o då slappade jag ett tag innan Oscar kom över. Vi lagade pizza o slökollade på tv. Skönt.

Idag var det kvtill-möte i halvgrupp. Det är skönt att säga att det känns väldigt bra med kvtillen. Det känns som att det går bra för oss och att det kommer bli ett bra arbete.

Nu tänkte jag diska och städa upp lite så att min lägenhet är lite mer kattvänlig (dvs det ligger inte saker precis överallt på fel plats :P) för om några timmar kommer Åke och bor hos mig till på tisdag. Det ska bli mycket trevligt att ha en söt liten kisse hos mig.

Imorrn bär det även ut på landet på fest för att fira Lottus födelsedag. Det ska bli trevligt.Påsk!


Oj oj, nu var det länge sen jag skrev.

Har hunnit med mycket sen sist..  Innan jag åkte hem till Nyköping i onsdags hann jag leka med Mathilda, fira  5 månader med Oscar med mat och bio. Vi såg Shutter Island, den var bra! På tisdagen hängde jag hos OScar hela dagen, o på onsdagen var jag på campus på förrmiddagen, för att sedan på kvällen åka till Nyköping..

Där slappade jag mest o gjorde inte mycket vettigt. Var på fest hos Sandra på torsdagen, o sen Rockbaren. Där var det mest sorligt, tyckte jag då. Samma människor som för tre år sen, o de sjöng tamejfan tilloch med precis samma låtar som då. (rockkareoke). Puh. Drog därifrån rätt snart o åt pizza med Stoffe istället.

Hälsade även på farmor. Hon var mmmycket bättre än i julas. Hon har flyttat i på ett boende på St Anna nu, där hon har en egen lägenhet, men får den omvårdnad hon behöver. Hon verkade må bra. Det var jätteskönt att se.

Annars umgicks jag mest med familjen och slappade. Nån kväll såg vi 2012. Det var väl häftiga specialeffekter, men den var så sjukt klyschig. Huh.

Igår tog jag några öl med pappa på O'Learys. Jag funderade på om det är dumt att dricka alkohol med pappa, eftersom han är som han är. Men nej, tamejfan. Vi hade astrevligt, och pratade massor om allt möjligt. Bara för att han är som han är, behöver man inte göra det till ett större problem än vad det är. Jag tror att jag har kommit över det där nu. Pappa är fin.

Idag kom jag hem vid 3-snåret och har försökt läsa lite artiklar till kvtillen. Två av dem gick bra, den tredje lade sig bara som bomull i huvudet på mig, jag förstod inte riktigt.
Ska snart hem till Oscar hos få mat, wooohoo :D

Imorrn börjar allvaret igen. Usch. Men det blir en kort vecka med bara 4 dagar. I helgen blir det fest ute på landet, för att fira Lottus födelsedag. Det ska bli skoj =)


RSS 2.0